Prof. Univ. Dr. Viorel SCRIPCARIU
Rectorul Universității de Medicină și Farmacie
„Grigore T. Popa” din Iași

Dragi elevi olimpici,

Vă felicit că ați ajuns în etapa națională a Olimpiadei de Biologie, care se organizează la Iași în acest an, orașul în care s-a născut savantul George Emil Palade, biolog, medic și om de știință, singurul român care a luat premiul Nobel pentru Fiziologie și Medicină.

În spatele performanței dvs. nu se află doar studiul intens al uneia dintre cele mai frumoase discipline: biologia, care este știința vieții, ci și foarte multă pasiune. Pentru că a învăța forțat, împins de la spate, fără dorință proprie de cunoaștere, nu te duce niciodată pe drumul împlinirii profesionale și al descoperirii unei vocații autentice. Și sunt convins că această pasiune v-a fost pusă în lumină de profesorii voștri de biologie, dascăli cu har, cei care v-au ajutat să ajungeți la această performanță.

Ca rector al uneia dintre cele mai vechi și prestigioase instituții de profil din țară, nu pot decât să sper că dragostea pentru biologie vă va atrage spre alegerea unei cariere în medicină.

Vă doresc mult succes și vă aștept, după absolvirea liceului, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, pentru a continua, împreună cu noi, călătoria devenirii voastre pe drumul excelenței în educație și cercetare.