Mihai CHIRICA
Primarul Municipiului Iași
 

Dragi elevi,

Iașul, capitala școlilor excepționale, vă așteaptă cu brațele deschise la Olimpiada de Biologie – faza națională! Sunt convins că evenimentul va fi unul de înaltă ținută. 

Vă felicit fiindcă ați făcut din studiu cea mai nobilă cale de urmat în viață și le mulțumesc din suflet profesorilor ce-și îndeplinesc cu devotament generoasa misiune de a forma noi generații de oameni bine pregătiţi. Să ne exprimăm de asemenea deplina recunoștință față de părinți, pentru că educația începe întotdeauna acasă!

Dacă ne uităm la ce se întâmplă azi în lume, sunt convins că doar o educație de calitate – bazată pe frumos, adevăr și bine – îi va face pe oameni să se ridice din nou deasupra vremurilor. Nu violența, ci solidaritatea sub semnul valorilor universale va salva și va regenera umanitatea. 

Voi reprezentați elita României de mâine! România de azi așteaptă, cu nerăbdare, să-i fiți viitorii politicieni, viitorii diplomați, viitorii savanți, viitorii artiști, viitorii laureați ai premiul Nobel! Dar mai ales ne dorim să fiți actorii principali ai schimbării! Schimbați tot ce nu merge bine! Inteligența și competențele voastre vor fi întotdeauna mai puternice decât orice obstacol. Comportați-vă cum v-ați dori să se comporte conducătorii de azi ai României! Fiți înțelepți, cinstiți și patrioți! O societate sănătoasă, dinamică, încrezătoare în forțele ei, se clădeşte pe o generație tânără, bine pregătită profesional.

Iar dacă veți alege totuși să plecați din țară, fiți ambasadorii României oriunde vă vor purta pașii. Gândiți-vă cu responsabilitate la cariera și la viitorul vostru, dar nu uitați locul de unde ați pornit în viață. Nu-i uitați pe cei care v-au format. Țineți minte că Iașul și România se bazează de voi.

Dorința mea este să ne reîntâlnim peste ani ca să-mi povestiți cum pasiunea pentru cunoaștere, ideile inovatoare și munca susținută sunt ingredientele cele mai potrivite pentru o carieră profesională de invidiat!

Succes în toate proiectele voastre!