Conf. univ. dr. Naela COSTICĂ
Președintele Olimpiadei Naționale de Biologie
Facultatea de Biologie, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Dragi elevi olimpici,

Vă așteptăm în Iași,  important centru cultural – științific al României, pentru a scrie împreună o pagină de succes din evoluția voastră intelectuală. Vă aduce aici pasiunea pentru explorarea unuia dintre cele mai fascinante și mai complexe domenii ale cunoașterii – biologia.

Explorările voastre în biologie de până în prezent, ghidate cu măiestrie de dascălii voștri, bazate pe curiozitate, interes, muncă susținută și perseverență reprezintă, cu mare probabilitate, baza unor evoluții spectaculoase în diverse profesii asociate acestui domeniu.  Aveți în față un întreg univers profesional: de la profesii asociate unor discipline deja cunoscute (anatomie și fiziologie, genetică, botanică, zoologie, ecologie) la profesii cu caracter interdisciplinar din domeniile: bioinformatică, bioinginerie, biologie sintetică, biologie moleculară, științe biomedicale, biologia conservării, etc.

Cu forța minții voastre, catalizați de o motivație puternică, bine orientați în zona profesiilor asociate biologiei, asistați de cei mai buni profesori, susținuți de cei mai dedicați părinți, puteți privi extrem de încrezători spre viitor! Viitorul imediat înseamnă alegerea unei universității, a unui program de studiu care să vă ducă pe traseul profesional dorit. Pentru aceasta suntem aici, într-un leagăn de cultură și civilizatie, în universități de prestigiu, în care biologia are un parcurs durabil. Suntem aici, așteptând să vă împărtășim cunoaștere pentru ca voi să duceți mai departe, cu și mai mult succes, contribuția științelor biologice la asigurarea unui mediu mai bun pentru oameni mai sănătoși.

Avem încredere deplină că, indiferent de centrul universitar pe care-l veți alege, succesul va fi mereu cu voi!