Prof. univ. dr. habil. Marius ȘTEFAN
Decanul Facultății de Biologie
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Dragi elevi olimpici,

În numele conducerii Facultății de Biologie din Iași vă felicit pentru reușita voastră și vă doresc mult succes la Olimpiada Națională de Biologie, ediția 2023. Este o onoare pentru noi să fim una din gazdele acestei prestigioase competiții care se desfășoară, anul acesta, în orașul primei Universități din România – Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Am convingerea că și anul acesta, evenimentul va aduce împreună pe cei mai buni dintre cei mai buni, deopotrivă elevi și profesori și îmi exprim speranța că toți participanții vor purta mai departe tradiția excelenței în domeniul științelor biologice.

Facultatea de Biologie din Iași a devenit în cursul îndelungatei sale existențe un reper de excelență care concentrează, produce şi diseminează cunoaştere avansată în domeniul biologiei, atât sub aspect teoretic, cât şi practic. Misiunea noastră este de a contribui la dezvoltarea cunoașterii în domeniul biologiei, într-o manieră interdisciplinară, fundamentată pe excelență academică. Vă invităm prin urmare să ne treceți pragul, să ne cunoașteți, să împărtășim împreună idealurile comune și, de ce nu, să deveniți membri ai comunității noastre academice.

Asemenea nenumăratelor forme de viață dintre cele mai frumoase și mai minunate care au apărut dintr-un început atât de simplu, care s-au dezvoltat și care continuă să se dezvolte (Charles Darwin – Originea speciilor) vă doresc la rândul meu să creșteți, să vă împliniți și să excelați în domeniul care vă pasionează. Și nu uitați, Olimpiada de Biologie nu este doar o competiție, ci este în egală măsură un bun prilej de a descoperi oameni frumoși, de a schimba între voi opinii, informații, gânduri și de asemenea, de a lega prietenii durabile. Bucurați-vă de momentele petrecute împreună, bucurați-vă de Iași, bucurați-vă de viață!

Mult succes tuturor!